De Graafschap met spelers van 15 en 16 jaar: Een gouden lichting

De Graafschap met spelers van 15 en 16 jaar: "Een gouden lichting"

22-07-2020 10:27 Laatste update: 10:35
35

De Graafschap-trainer Mike Snoei denkt goud in handen te hebben met twee jonge talenten uit de jeugdopleiding. Jim van der Logt (16) en Jesper van Riel (15) mochten dinsdag meedoen tijdens de oefenwedstrijd tegen De Treffers (1-4 winst).

De twee krijgen in de voorbereiding een volwaardige kans bij het eerste elftal. "Ik heb hun team vorig seizoen intensief gevolgd, veel wedstrijden gezien", zegt Snoei tegen de Gelderlander. "Een gouden lichting, waar ik echt fan van ben. Ik had nog zo vier, vijf spelers uit dat elftal kunnen laten meetrainen. Maar dat wordt te gek, dan wordt het een speeltuin." Binnenkort krijgt ook de zestienjarige doelman Edwin Danquah een kans.

Wedden

Meer odds

Snoei heeft hoge verwachtingen van de twee officieuze debutanten, Van der Logt en Van Riel. "Jim bevalt iedereen binnen de club enorm goed. Hij heeft zich vorig seizoen, net als veel van zijn vriendjes, enorm goed laten zien. Ze hebben op Varkenoord Feyenoord met 1-4 weggespeeld. Tegen Ajax (1-1, red.) hadden ze moeten winnen", aldus de coach.

"Jesper is pas 15 jaar. Maar leeftijd zegt mij niet zoveel. Hij kan geweldig voetballen. Dit zijn jongens die de brutaliteit en flair hebben om speler te worden van het eerste elftal. Ik vind het mooi dat ze al iets tegen mij als trainer durven te zeggen. Hopelijk kunnen ze op termijn de verwachtingen waarmaken", aldus Snoei.