Clubloze Yaya Touré (37) duikt plotseling op bij nummer 17 van de League Two

Clubloze Yaya Touré (37) duikt plotseling op bij nummer 17 van de League Two

De 37-jarige Yaya Touré zit sinds januari zonder club, maar lijkt nog steeds niet van plan om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Manchester City en 97-voudig international van Ivoorkust trainde vrijdag opeens mee met de Engelse vierdedivisionist Leyton Orient.

De nummer 17 van het voortijdig beëindigde League Two-seizoen heeft via social media uitgebreid stilgestaan bij het verrassingsbezoek van Touré. "Ik had tien dagen geleden contact met zijn zaakwaarnemer, we dachten dat we in de maling werden genomen. Maar het bleek The Real Deal te zijn", aldus manager Ross Embleton.

De drievoudig Premier League- en tweevoudig Primera División-winnaar vertrok in januari bij het Chinese Qingdao Huanghai en wilde naar eigen zeggen 'zijn benen testen' bij Leyton Orient. "Hopelijk kan ik maandag weer wat actiever meedoen en iets vaker aan de bal komen", klinkt het. "Voetbal is alles voor mij, ik wil er tot de allerlaatste minuut van mijn carrière genieten. Geweldig dat Leyton Orient mij deze kans heeft gegeven. Ik wil gewoon mijn best doen en lekker trainen."

Over een mogelijk vervolg van zijn carrière liet Touré zich niet uit. Recentelijk flirtte hij al met een transfer naar Brazilië.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s