AC Milan houdt ook Atalanta in bedwang en blijft ongeslagen

AC Milan houdt ook Atalanta in bedwang en blijft ongeslagen

24-07-2020 23:36 Laatste update: 25-07-2020 17:22
16

AC Milan behoudt de ongeslagen status na de coronabreak en weet ook nummer twee Atalanta Bergamo in bedwang te houden. In San Siro hielden beide ploegen het op een 1-1 gelijkspel. Internazionale kan Atalanta nu inhalen.

Milan heeft vleugels gekregen na de hervatting en verloor nog geen wedstrijd. Daardoor staat de ploeg van succestrainer Stefano Pioli nu knap op de zesde plaats in Italië.

Milan kwam binnen het kwartier op voorsprong via een schitterende vrije trap van Hakan Calhanoglu, die de bal à la Pierre van Hooijdonk in de kruising schoot. Maar na de 1-0 maakte Atalanta de dienst uit. De Champions League-kwartfinalist kreeg kort na de openingsgoal een strafschop, maar Gianluigi Donnarumma deed wat hij moest doen en keerde de inzet van Ruslan Malinovsky. De 1-1 van Duvan Zapata viel even later echter alsnog. 

De tweede helft was niet bepaald sprankelend te noemen. Veel verder dan een schotje van Marten de Roon kwam Atalanta niet en Milan creërde zelf ook niets meer. In de slotfase liet Giacomo Bonaventura nog een grote kans op 2-1 liggen, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.