Via Ajax met Leeds naar Premier League: 'Beter als je daar niet bescheiden bent'

Via Ajax met Leeds naar Premier League: 'Beter als je daar niet bescheiden bent'

25-07-2020 12:55
57

Het succes van Leeds United heeft ook een Nederlands tintje: Pascal Struijk maakt deel uit van de selectie van de kampioen van het Championship. Dat had de twintigjarige verdediger zelf nooit durven dromen.

"Toen ik hier tweeënhalf jaar geleden kwam dacht ik: ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we het wel. Nu heb ik vijf keer meegedaan in het eerste elftal, twee keer negentig minuten gespeeld en mag ik mezelf voor het nieuwe seizoen een Premier League-voetballer noemen", zegt Struijk tegen Voetbal International. "Het is echt gek om dat zo te kunnen zeggen."

Struijk speelde in de jeugd van ADO Den Haag, maar in 2016 pikte Ajax hem op. Daar kwam hij niet uit de verf. "Ik ben nogal een bescheiden persoon, maar om bij een club als Ajax te voetballen is het beter als je dat niet bent", concludeert hij. "Voetballend ben ik daar wel enorm verbeterd, er zijn ook zeker goede dingen die ik heb meegenomen van mijn tijd bij Ajax. En dan denk ik niet eens alleen aan het voetbal, maar ook aan mijn persoonlijkheid. Ik heb zeker geleerd bij Ajax om wat meer mijn mond open te trekken."

Zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe is bevriend met de technisch directeur van Leeds United, Victor Orta. Er werd een stage geregeld en dat leverde hem een contract op. Via de beloftenploeg speelde Struijk zich in de kijker bij manager Marcelo Bielsa. "Het is gewoon waanzinnig wat ik nu al allemaal heb bereikt, echt een droom die uitkomt."

"Maar er is nu nog zoveel meer om van te dromen... De spelers, de stadions, de hele Premier League-ervaring: daar kijk ik gewoon onwijs naar uit. Hopelijk is dit alleen nog maar het begin van nog veel meer moois", besluit hij.