'Zou het niet raar vinden als De Boer terugkeert bij Ajax, mocht Ten Hag weggaan'

'Zou het niet raar vinden als De Boer terugkeert bij Ajax, mocht Ten Hag weggaan'

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 13:54za 25-07-2020 om 13:54

Rafael van der Vaart heeft nog altijd vertrouwen in de trainer Frank de Boer. De vijftigjarige Noord-Hollander nam vrijdag afscheid van Atlanta United, nadat hem eerder al de wacht werd aangezegd bij Internazionale en Crystal Palace.

"Feit is natuurlijk wel dat zijn trainersloopbaan wat deukjes heeft opgelopen", vertelt Van der Vaart aan het Algemeen Dagblad. "Ik zou het helemaal niet raar vinden dat hij terugkeert in Amsterdam, mocht Erik ten Hag daar ooit eens weggaan. Bij Ajax heeft hij bewezen een geweldige trainer te zijn."

Ronald Waterreus, die zelf in de Verenigde Staten actief was voor New York Red Bulls, heeft ander carrièreadvies voor De Boer. "Ik weet dat Frank altijd heeft geroepen dat hij in Nederland alleen bij Ajax hoofdtrainer wil zijn, maar waarom zou hij het niet eens proberen bij clubs als sc Heerenveen of AZ, die ook mooi voetbal nastreven? Ik denk dat Frank daar uitstekend zou passen."

De oud-doelman speelde in Oranje geregeld samen met De Boer en kent diens valkuilen. "Frank is een hartstikke sympathieke kerel, maar als trainer natuurlijk ook een beetje een Louis van Gaal-light. Het moet gebeuren zoals híj het wil. Ik kan me voorstellen dat zoiets kan botsen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws