Valse start AZ: Alkmaarders verliezen oefenduel door goal Dessers

25-07-2020 14:54 Laatste update: 15:10
129

AZ heeft zijn eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. De ploeg van coach Arne Slot ging met 0-1 onderuit tegen KRC Genk door een doelpunt van Cyriel Dessers.

De Alkmaarders begonnen in het Afas Stadion met de nodige vaste waarden, zoals Marco Bizot, Jonas Svensson, Teun Koopmeiners, Fredrik Midtsjö, Owen Wijndal en Oussama Idrissi. Calvin Stengs en Myron Boadu ontbraken nog wel. Zonder de twee smaakmakers beleefde AZ een valse start. Na een overtreding van Ramon Leeuwin benutte Dessers na negentien minuten een strafschop. De spits scoorde ook tegen FC Utrecht en Excelsior al voor zijn nieuwe ploeg.

Desondanks had Genk zeker niet de overhand. AZ had het betere van het spel en kreeg voldoende kansen om iets terug te doen. Zo gleed Dani de Wit een voorzet van Midtsjö, die later geblesseerd uitviel, net naast. Ook in de tweede helft kreeg de nummer twee van de Eredivisie tal van mogelijkheden. Invallers Thijs Oosting, Hakon Evjen en Ferdy Druijf hadden het vizier echter niet op scherp.

Aan de andere kant kopte Genk-spits Paul Onuachu nog net naast, waardoor het bij 0-1 bleef. AZ speelt op zaterdag 1 augustus zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is FC Utrecht de tegenstander.