Na ADO en AZ ook coronanieuws bij Vitesse: aanvaller Gong in quarantaine

Na ADO en AZ ook coronanieuws bij Vitesse: aanvaller Gong in quarantaine

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 21:02za 25-07-2020 om 21:02

Laatste update: zaterdag 25 juli 2020 om 21:10za 25-07-2020 om 21:10

In navolging van ADO Den Haag en AZ heeft ook Vitesse nieuws over een coronabesmetting naar buiten gebracht. Hilary Gong heeft een positieve test afgelegd.

De 21-jarige Nigeriaan was afgereisd naar zijn geboorteland en werd direct getest. Hij zal voorlopig in thuisquarantaine blijven. Vitesse was al begonnen met de voorbereiding, maar Gong had zich nog niet bij de selectie gevoegd: de buitenspeler speelde in het seizoen 2019/2020 slechts 24 minuten en liep daarna een ernstige knieblessure op.

Doordat Gong niet in contact is geweest met teamgenoten, trainers en overige medewerkers, hoeft Vitesse het voorbereidingsprogramma niet aan te passen. De Arnhemmers spelen zondag tegen FC Volendam.

Eerder deze week was er al coronanieuws uit Den Haag en Alkmaar. ADO maakte bekend dat een niet nader genoemde speler en clubmedewerker besmet waren, ook een anonieme speler van Jong AZ was getroffen door het virus. Racing Genk-doelman Maarten Vandevoordt legde ook een positieve test af, vlak na het oefenduel met FC Utrecht: de Domstedelingen zagen voorlopig echter geen redenen om maatregelen te nemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws