Van Halst deelde kamer met Zlatan: 'People don't know how good I am'

Van Halst deelde kamer met Zlatan: 'People don't know how good I am'

26-07-2020 07:15
25

Jan van Halst speelde bij Ajax samen met de toenmalige toptalenten Zlatan Ibrahimovic en Maxwell. De twee verschilden qua karakter enorm van elkaar, zo blijkt uit twee anekdotes van de analist bij Paniekvoetbal van Ziggo Sport.

Ibrahimovic is op 38-jarige leeftijd nog altijd de grote ster bij AC Milan. Al bij Ajax was de Zweed overtuigd van eigen kunnen, weet Van Halst. "Toen had hij al dezelfde houding en attitude. Alleen was het toen alleen op de hotelkamer. Tijdens de trainingen liet hij wel waanzinnige dingen zien, maar tijdens de wedstrijden nog niet. Hij werd uitgefloten in het Ajax-stadion. Dat begreep hij niet. En hij begreep ook niet dat mensen niet zagen hoe goed hij was. Hij zat in de hotelkamer: people don't know how good I am. Toen was hij al zo overtuigd en dat heeft hij eigenlijk zijn hele carrière laten zien."

Wedden

Meer odds

Het sterke karakter van Ibrahimovic botste in Amsterdam met ploeggenoot en concurrent Mido. Het leidde tot het 'schaarincident'. "Dat waren natuurlijk twee enorme alfa-mannetjes", stelt Van Halst. "Ze wilden allebei spelen, maar ze speelden een beetje om en om. Dat ging steeds meer piepen en kraken. Op een gegeven moment gebeurde er iets in de eerste helft, dat sudderde maar door. Na afloop gooide Mido naar Zlatan een schaar. Ze beukten daarna op elkaar in. Ze moesten uit elkaar worden gehaald. Het mooie was van dat elftal: een dag later een high five en ze gingen gewoon weer verder."

Maxwell was een heel ander verhaal. Jack van Gelder noemt de Braziliaanse linksback een 'absolute gentleman'. Dat kan Van Halst beamen. "Net als Zlatan brak hij toen door bij Ajax. Hij was toen al heel volwassen. Hij zat een keer naast mij in de kleedkamer, toen was hij heel stil. Ik zei: wat is er, joh? Ik heb doorgekregen dat mijn broer is overleden, een ongeluk. Zou ik mogen vragen om naar huis te mogen? Ik zei: man, natuurlijk. Hij is toen een week naar huis gevlogen, maar pakte zo de draad weer op. Hij was toen negentien. Een fantastische jongen."