Nuytinck botste met ex-Juventus-verdediger: 'Ik voelde heel weinig respect'

Nuytinck botste met ex-Juventus-verdediger: 'Ik voelde heel weinig respect'

26-07-2020 08:57
23

Bram Nuytinck heeft het uitstekend naar zijn zin bij Udinese, dat donderdag nog Juventus met 2-1 versloeg. De Nederlandse verdediger zat aan het begin van het seizoen echter een stuk minder goed in zijn vel doordat het niet boterde met trainer Igor Tudor.

"Het is een heel raar jaar voor mij. Onder Tudor heb ik het moeilijk gehad. We lagen elkaar totaal niet en hij gunde me geen minuut", zegt Nuytinck tegen Voetbal International. "Ik speel hier nu drie jaar en ineens deed ik niet meer mee."

Tudor was in het eerste jaar van de verdediger in Italië al even interim-trainer. Toen Davide Nicola vorig seizoen werd ontslagen, kwam Udinese weer bij de oud-verdediger van Juventus en Kroatië uit. "Ik was op dat moment geblesseerd, maar toen ik weer fit was, klikte het niet. Na de vakantie was het helemaal klaar tussen ons. Er is veel gebeurd en ik voelde heel weinig respect van hem naar mij toe."

"Het was een gekke situatie, want voordat hij terugkwam zat ik juist lekker in mijn vel. Je weet dat dit in het voetbal kan gebeuren, er zijn veel verschillende persoonlijkheden. Op zo'n moment moet je rustig aandoen en hard blijven werken. Dat heb ik gedaan", aldus Nuytinck. Tudor werd al snel ontslagen en opvolger Luca Gotti zette hem meteen weer in de basis.

Nuytinck ligt nog tot medio 2021 vast bij Udinese. "We zijn met de club in gesprek over een nieuw contract, maar ik weet niet wat er in de zomer gaat gebeuren. Ik ben hier gelukkig, draai een stabiel seizoen en speel nu alles. Ik wacht het af."