Volgende tegenvaller voor zieke Vitessenaar Gong: Maar ik geloof in hem

Volgende tegenvaller voor zieke Vitessenaar Gong: "Maar ik geloof in hem"

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 15:58zo 26-07-2020 om 15:58

Vitesse maakte zaterdag bekend dat aanvaller Hilary Gong een positieve coronatest heeft afgelegd. De Arnhemmers houden de gezondheid van de 21-jarige Nigeriaan nauwlettend in de gaten, laat technisch directeur Johannes Spors weten.

Gong – al bijna een jaar lang uit de roulatie met een zware knieblessure – was recentelijk naar Nigeria afgereisd en werd bij terugkomst direct getest door Vitesse, voordat hij in contact kwam met teamgenoten, trainers of andere clubmedewerkers. De buitenspeler blijft voorlopig in quarantaine. "Hij is na aankomst meteen geïsoleerd", aldus Spors in gesprek met Omroep Gelderland. "Dat betekent dat hij geen teamgenoten of anderen heeft kunnen besmetten binnen de club. Dat betekent dat het protocol werkt."

Vitesse neemt de gezondheid van Gong uiterst serieus. "Wij houden hem nauwgezet in de gaten. Niet te nauw natuurlijk", knipoogt Spors. Gong moet naar verwachting nog een aantal tests afleggen voordat hij weer aan kan sluiten bij de selectie. "Vooralsnog moet hij uitzieken en krijgt hij weer een test. Is die negatief, dan doen we op de club weer verschillende tests."

Het zou betekenen ook dat de onfortuinlijke Nigeriaan nóg langer moet wachten op zijn rentree. Hij speelde – in de eerste Vitesse-wedstrijd van het seizoen 2019/2020 – 24 minuten mee tegen Ajax en zat sindsdien in de lappenmand. "Heel vervelend voor hem. Maar ik geloof in hem en ik weet zeker dat er een moment komt dat hij gaat spelen", steekt Spors hem een hart onder de riem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws