'Als Frank weer in het buitenland gaat werken, adviseer ik hem flexibeler te zijn'

'Als Frank weer in het buitenland gaat werken, adviseer ik hem flexibeler te zijn'

27-07-2020 11:18
52

Frank de Boer doet er verstandig aan om bij zijn volgende buitenlandse klus goed te begrijpen welke sentimenten er in een land en bij een club heersen. Dat zegt Arie Haan, die zegt dat de Nederlandse werkwijze niet overal wordt gewaardeerd.

De Boer werd afgelopen week ontslagen bij Atlanta United, nadat buitenlandse avonturen bij Crystal Palace en Internazionale ook al mislukten. "Misschien past zijn aanpak vooral goed bij Ajax", zegt Haan tegen De Telegraaf. "Vergeet niet, Ajax is een heel speciale club met een eigen cultuur. Die cultuur past niet bij elke andere club, zoals er ook trainers zijn die met hun ideeën niet bij Ajax passen."

Wedden

Meer odds

Volgens Haan moet De Boer, als hij weer in het buitenland gaat trainen, goed zijn huiswerk doen. "Als Frank in de toekomst weer in het buitenland gaat werken, zou ik hem adviseren om veel flexibeler te zijn en veel meer mee te gaan in de cultuur van de club en het land. In Nederland vinden we al snel dat we het beter weten dan de rest van de wereld, maar dat werkt niet zo in andere landen. Je moet niet alles ineens willen veranderen."