Liverpool en Zenit akkoord: Russen betalen twaalf miljoen voor verdediger (31)

Liverpool en Zenit akkoord: Russen betalen twaalf miljoen voor verdediger (31)

27-07-2020 14:25
56

Dejan Lovren is officieel speler van Zenit. De Kroatische verdediger komt over van Liverpool, dat rond de twaalf miljoen euro ontvangt. De 31-jarige Lovren tekent een contract voor drie jaar bij de kampioen van Rusland.

Lovren werd in de pikorde bij Liverpool voorbij gestreefd door Joe Gomez, die het plekje centraal achterin naast Virgil van Dijk overnam. Daardoor werd een overstap naar Zenit interessant voor de bikkelharde verdediger. Op de website van zijn nieuwe club laat Lovren weten uit te kijken naar de uitdaging. "Ik zal proberen om het respect van de supporters te verdienen door hard te werken. Dat zal niet makkelijk zijn, maar ik ga er alles aan doen!"

Door de overstap komt er voor Lovren een einde aan een periode van zes jaar bij Liverpool. In die jaren speelde hij bijna 200 wedstrijden voor The Reds en won hij de landstitel, de Europese Supercup, de wereldbeker voor clubs en de Champions League. Liverpool is bij monde van trainer Jürgen Klopp dankbaar voor de bijdrage van de Kroaat, die 'heel belangrijk voor het team was'.