FC Groningen heeft opvolger Zeefuik al binnen: 'Blij met zijn komst'

FC Groningen heeft opvolger Zeefuik al binnen: 'Blij met zijn komst'

27-07-2020 17:35 Laatste update: 17:43
47

De overstap van Damil Dankerlui is rond. Willem ll verkoopt de rechtsback aan FC Groningen, dat alvast voor lijkt te sorteren op een vertrek van Deyovaisio Zeefuik naar Hertha BSC.

Dankerlui tekent in Groningen een contract voor vier seizoenen. "Wij zijn erg blij met de komst van Damil. Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar", legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen uit.

"In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen", voegt Fledderus toe.

Dankerlui neemt op de clubsite van Willem ll afscheid van Tilburg. "Sinds de dag dat ik bij de club kwam voelde ik me hier erg op mijn gemak. Dat komt vooral door het gevoel dat spelers, trainers en alle andere mensen bij de club me gaven. In tweeënhalf jaar Willem II heb ik veel geleerd en mooie dingen meegemaakt, zoals de halve finale tegen AZ en afgelopen jaar de vijfde plek."

Zeefuik is nog niet vertrokken uit Groningen, maar Dankerlui staat alvast klaar om hem op te volgen. Eerstgenoemde speler wil dolgraag naar Hertha BSC, maar de transfer is nog niet rond omdat Groningen nog geen akkoord heeft bereikt met de Duitse club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie