NEC weet van geen ophouden: aanwinst nummer 6 komt over van AZ

NEC weet van geen ophouden: aanwinst nummer 6 komt over van AZ

28-07-2020 12:12
41

NEC heeft dinsdag zakengedaan met AZ. De twintigjarige aanvaller Anton Fase verruilt Alkmaar voor Nijmegen en heeft voor één jaar getekend in De Goffert, plus een optie voor nóg een seizoen.

Fase meldde zich in 2015 bij de Alkmaarders en maakte namens Jong AZ zijn eerste minuten in het betaald voetbal: tijdens het seizoen 2017/2018 kwam hij tot vier optredens, daarna zat hij enige tijd in de lappenmand, afgelopen jaar kwamen er nog eens 23 Keuken Kampioen Divisie-minuten bij. "Bij NEC moet ik de volgende stap in mijn ontwikkeling gaan zetten", laat de Haarlemmer weten aan de NEC-kanalen. "Ik ben fit en kijk ernaar uit om mijn teamgenoten beter te leren kennen. Hopelijk gaan we een mooi seizoen tegemoet."

NEC is ook tevreden over de komst van Fase, na Jordy Bruijn, Elayis Tavsan, Mathias De Wolf, Édgar Barreto en Kevin Bukusu alweer de zesde zomerse versterking. "Anton is een zeer talentvolle aanvaller, die we graag onze selectie wilden toevoegen. Daarnaast was hij transfervrij op te pikken en met zijn specifieke kwaliteiten kan hij iets toevoegen aan onze selectie", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik, die er alle vertrouwen in heeft dat Fase zijn blessureverleden achter zich kan laten. "Hij krijgt dit seizoen de kans om zich te bewijzen en we wensen hem veel succes bij NEC."