Vermeer geprezen na 'big save': 'Een keeper die je er zo doorheen sleept'

Vermeer geprezen na 'big save': 'Een keeper die je er zo doorheen sleept'

Los Angeles FC-doelman Kenneth Vermeer heeft de complimenten van zijn trainer Bob Bradley in ontvangst mogen nemen. De afgelopen winter van Feyenoord overgenomen sluitpost verrichtte een cruciale redding op een cruciaal moment in de wedstrijd tegen Seattle Sounders.

De ploeg uit Los Angeles stond in het achtste finale-duel van het MLS is back Tournament met 2-1 voor, toen Raúl Ruidíaz in minuut 77 de gelijkmaker op zijn schoen had: Vermeer hield de Peruviaan echter van scoren af en Los Angeles FC won met 4-1 en haalde de kwartfinale.

Bradley wist wie hij tijdens de persconferentie moest bedanken. "Het was een big save op een belangrijk moment. Als je al zo veel krachten hebt verspeeld, zo veel kansen op 3-0 hebt gemist en het plotseling 2-1 staat... Dan moet je er staan en dat heeft Kenneth goed gedaan", aldus de ex-bondscoach van de Verenigde Staten. "Als een keeper je er zo doorheen sleept, geeft dat ook vertrouwen aan de rest van de ploeg."

Los Angeles FC zal het in de kwartfinale van het MLS is back Tournament opnemen tegen 'gastheer' Orlando City. De wedstrijden worden allemaal afgewerkt op het terrein van Disney World in Orlando.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s