Herkansing voor Martens in Spanje: Ik ben weer fris in m'n hoofd

Herkansing voor Martens in Spanje: "Ik ben weer fris in m'n hoofd"

28-07-2020 16:59
26

Lieke Martens gaat aankomend seizoen voor een herkansing in Spanje. Ze miste een deel van het vorige seizoen vanwege een slepende voetblessure.

Op het WK in Frankrijk kampte Martens al met een blessure aan haar teen. Ze kon wel spelen, maar met pijnstillers. Na het WK lag ze er nog maanden uit. FC Barcelona kon daardoor geen beroep op haar doen.

De coronacrisis kwam daar nog eens bovenop. "Het gaat goed met me. Ik heb wat kunnen rennen in m'n woning. In Nederland was het iets anders dan in Spanje, maar ik heb de bal zeker gemist, net als de meiden en het team. Nu ben ik blij dat ik weer kan beginnen. (...) Ik ben weer fris in m'n hoofd en wil zoveel mogelijk winnen", zegt Martens tegen de clubkanalen van Barcelona.

Eind augustus wordt ook de Champions League voor vrouwen hervat. Barcelona speelt op 21 augustus de kwartfinale tegen Atlético Madrid. De finale staat gepland voor 30 augustus. "We willen de Champions League winnen en daarom moeten we veel trainen. De sfeer in de groep is goed."