'Strijd' om plek in PSV-aanval: 'Heb het niet slecht gedaan, maar er zit meer in'

'Strijd' om plek in PSV-aanval: 'Heb het niet slecht gedaan, maar er zit meer in'

28-07-2020 18:55
68

Sam Lammers gaat de concurrentie in de voorhoede bij PSV niet uit de weg. De 23-jarige spits heeft het blessureleed achter zich gelaten en wil een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling.

"Afgelopen seizoen heb ik maar weinig gespeeld en misschien is daarom de honger bij mij ook wel groter", zegt Lammers tegen het Eindhovens Dagblad. "Na mijn blessure kwam ik er steeds beter in, maar na zeven wedstrijden was ineens alles over en ging er een streep door alle plannen. Dat is wel het laatste waar je rekening mee houdt als je daarvoor maanden hebt gerevalideerd."

Wedden

Meer odds

Lammers strijdt voorin met onder meer Donyell Malen, Maxi Romero en Joël Piroe om een basisplaats. Trainer Roger Schmidt lijkt met twee aanvallers te gaan spelen bij PSV. "Allemaal aanvallers die eigen specifieke kwaliteiten inbrengen. Stuk voor stuk goede spelers, maar over ieders kansen is na een week nog weinig te zeggen. Ik ga de strijd vol aan", aldus Lammers. "Natuurlijk wil ik een hoger niveau halen dan eerder dit jaar. Ik vind niet dat ik het slecht gedaan heb en was iets aan het opbouwen, maar er zit meer in. De afgelopen periode heb ik onder meer gebruikt om fysiek nog sterker te worden en nu is het klaar voor de start."

Lammers is nog in gesprek met de Eindhovense club over een nieuw contract, dat momenteel tot medio 2021 doorloopt. "Mijn zaakwaarnemer is ermee bezig en ik laat het volledig aan hem over. Hij regelt alles zodat ik me vol op het voetbal kan focussen."