Internazionale maakt zich op voor bloedstollend Serie A-slot

Internazionale maakt zich op voor bloedstollend Serie A-slot

28-07-2020 23:47 Laatste update: 23:46
17

Internazionale maakt zich op voor een bloedstollend slot van de Serie A. De ploeg van Antonio Conte won dinsdag met 2-0 van SSC Napoli en staat nu tweede,  Atalanta Bergamo is weer de nummer drie. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag.

Bij Inter startte Stefan de Vrij in de basis, maar begon sterspeler Lautaro Martínez op de bank. Dat leek een sportieve reden te hebben, want de Argentijn is gewoon fit. Ook Christian Eriksen startte niet. Oud-Ajacied Arek Milik stond bij Napoli in de punt van de aanval. 

De eerste grote kans van de wedstrijd was meteen raak. De verdediging van Napoli treuzelde bij het uitverdedigen en zag hoe Danilo D'Ambrosio een paar tellen later van dichtbij de 1-0 binnen wist te schuiven voor Inter. Inter zorgde daarna nauwelijks nog gevaar. De grootste kansen waren voor Napoli, maar Lorenzo Insigne (2x) en Matteo Politano hadden het vizier niet op scherp staan.

Napoli had ook in de tweede helft de grootste kans op een goal, maar de treffer viel aan de andere kant. Kort nadat Conte Martínez binnen de lijnen bracht werd het 2-0. De aanvaller fabriceerde de goal helemaal zelf. Hij passeerde een aantal spelers en schoot de bal vanaf een meter of 25 binnen. Hirving Lozano mocht nog een kwartiertje meedoen, maar dat hielp Napoli niet.

Aankomende zaterdag wordt duidelijk wie er met de tweede plaats aan de haal gaat. Atalanta moet winnen, Inter heeft aan een punt genoeg.