Als ik wat minder blessures had gehad, had ik meer in Ajax 1 gespeeld

"Als ik wat minder blessures had gehad, had ik meer in Ajax 1 gespeeld"

29-07-2020 15:46
26

Fabian Sporkslede zit sinds kort zonder club en houdt zijn conditie op peil bij Jong Ajax. De verdediger liep uit zijn contract bij RKC Waalwijk en hoopt zich zo snel mogelijk weer bij een nieuwe club te melden.

Sporkslede speelde in het verleden vier wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax en keert nu dus terug naar Amsterdam. "Als ik wat minder blessures had gehad, had ik meer in Ajax 1 gespeeld", vertelt hij in gesprek met het clubkanaal van Ajax. "Maar ik kijk vooral trots terug. Ik heb hier een hele mooie tijd gehad, voelde me altijd thuis."

Sporkslede speelde in Amsterdam met een aantal spelers die uiteindelijk zijn doorgegroeid naar een hoger niveau. "Davy Klaassen, Stefano Denswil, Mitchell Dijks, dat zijn de bekende jongens. Het was leuk om in die lichting te spelen." De verdediger hoopt zich snel bij een nieuwe club te kunnen melden. "Gelukkig is er wel wat beweging, ik heb het gevoel dat het wel goedkomt. Ik ben positief."

Sporkslede kende zijn meest succesvolle periode bij NAC Breda, waar hij in totaal tot 71 wedstrijden kwam tussen 2016 en 2019.