'Coutinho wil graag terug naar Engeland, maar is niet tegen langer Barça-verblijf'

'Coutinho wil graag terug naar Engeland, maar is niet tegen langer Barça-verblijf'

29-07-2020 18:32
18

Philippe Coutinho verkeert in onzekerheid over zijn toekomst. Volgens zaakwaarnemer Kia Joorabchian wil de 28-jarige Braziliaan dolgraag terugkeren naar de Premier League.

De rol van Coutinho bij Barça lijkt uitgespeeld. Ook Bayern München, dat de aanvallende middenvelder huurt van de Catalanen, maakte al bekend de optie tot koop van 120 miljoen euro niet te zullen lichten.

"Het is geen geheim dat Coutinho graag terugkeert naar de Premier League", reageert Joorabchian in gesprek met talkSPORT. "Als de mogelijkheid zich voordoet natuurlijk. Hij houdt van de Premier League, maar hij is zeker niet tegen een langer verblijf bij Barcelona. Alles ligt nog open. Clubs zijn geïnteresseerd omdat hij een succesvolle speler is."

Volgens Mundo Deportivo houden meerdere Engelse clubs de situatie van Coutinho in de gaten. Arsenal heeft de beste papieren, mede doordat Joorabchian goed bevriend is met Raül Sanllehí, die bij The Gunners het transferbeleid uitstippelt. De twee onderhandelden al over de oud-speler van Liverpool, maar een transfer is nog geen uitgemaakte zaak.

Barça zou namelijk niets zien in het voorstel van Arsenal, dat vijftig miljoen euro plus Mattéo Guendouzi over heeft voor Coutinho. De Spaanse grootmacht wil alleen cash. Ondertussen tonen ook Leicester City en Newcastle United interesse, maar geen enkele club pakt al echt door. Coutinho zit daarom voorlopig nog in de wachtkamer, zo klinkt het.