'Ik heb bij PSV een mooie tijd gehad, maar uiteindelijk wil ik iedere week spelen'

'Ik heb bij PSV een mooie tijd gehad, maar uiteindelijk wil ik iedere week spelen'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 13:31do 30-07-2020 om 13:31

De drang naar een basisplaats heeft Robbin Ruiter (33) doen besluiten de overstap te maken van PSV naar Willem II. Hij is blij met zijn transfer.

Willem II maakte donderdag bekend dat Ruiter de nieuwe nummer 1 is in Tilburg. "Ik heb in Eindhoven een mooie tijd gehad, maar uiteindelijk wil ik iedere week onder de lat staan. Daarom ben ik erg blij met deze stap naar Willem II", laat hij weten op de website van zijn nieuwe club. "Ik verwacht hier aan spelen toe te komen, al moet ik dat natuurlijk wel nog zelf afdwingen."

Willem II eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de Eredivisie en heeft een ticket voor de Europa League-voorronden in handen. "Deze club zit al jaren in de lift", constateert Ruiter. "Niet alleen sportief. Ook qua supporters heb ik gezien dat hier een geweldige sfeer heerst. Het is mooi dat ik daar de komende jaren onderdeel van uitmaak."

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, is blij met de komst van Ruiter, die de naar Anderlecht vertrokken Timon Wellenreuther opvolgt. "Het is voor ons belangrijk een doelman te hebben die er meteen kan staan. Robbin voldoet daaraan, want hij is fit en heeft veel ervaring. Daarnaast is hij een meevoetballende keeper, een kwaliteit die voor onze speelwijze van belang is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws