Lage transfersom Veltman mogelijk tegenvaller: 'Kan zijn dat we niets krijgen'

Lage transfersom Veltman mogelijk tegenvaller: 'Kan zijn dat we niets krijgen'

30-07-2020 16:24
114

Ajax gunde Joël Veltman een transfer naar Brighton & Hove Albion, maar de lage transfersom is voor VV IJmuiden mogelijk een tegenvaller. De voormalig amateurclub van de 28-jarige verdediger hoopt nog wat over te houden aan de deal.

Volgens het lokale The Argus betaalt Brighton één miljoen euro voor Veltman. "We moeten nog even goed uitzoeken wat dit precies voor ons betekent. Ik heb wel gelezen dat de transfersom laag is uitgevallen", zegt Michel Spierenburg, voorzitter van VV IJmuiden, tegen NH. "Het kan zomaar zijn dat we niets krijgen, maar misschien krijgen we nog wel ergens een bepaald percentage over. Dat is zeker in deze tijden zeer welkom. Ik denk dat wij het afgelopen jaar - met onze negenhonderd leden - wel tussen de zeventig- en negentigduizend euro zijn misgelopen."

VV IJmuiden is trots op de Oranje-international, wiens vader nog regelmatig bij de vereniging is te vinden. Veltman speelde tussen 1999 en 2001 voor de amateurvereniging, voordat hij naar Ajax vertrok. "Dat is wel grappig; hij stak er wel bovenuit, maar het was geen uitzonderlijk talent", weet Spierenburg. "Maar zijn combinatie van talent en mentaliteit heeft wel de doorslag gegeven."

"Dat zag je bij Ajax natuurlijk ook", vervolgt de voorzitter. "Hij is best wel verguisd door bepaalde journalisten, maar iedere trainer koos onvoorwaardelijk voor hem. Of het nou Erik ten Hag, Frank de Boer of Peter Bosz was; hij stond altijd in de basis. Dat soort mensen hebben er toch net iets meer kijk op dan anderen, denk ik dan."