Weer stopt een Duitse wereldkampioen (32): 'Geld vind ik niet belangrijk'

Weer stopt een Duitse wereldkampioen (32): 'Geld vind ik niet belangrijk'

31-07-2020 13:41
38

Opnieuw zet een Duitse wereldkampioen van 2014 een punt achter zijn carrière. Benedikt Höwedes vindt het op 32-jarige leeftijd mooi geweest.

Höwedes speelde de laatste twee seizoenen bij Lokomotiv Moskou, na een avontuur bij Juventus en elf jaar Schalke 04. "Ik heb tot het einde van voetbal gehouden", laat hij weten aan Der Spiegel. "Het is moeilijk om geen afscheid te kunnen nemen in een vol stadion."

Aanvankelijk had Höwedes geen plannen om te stoppen. "Maar ik reisde onlangs met mijn vrouw en kind in een camper door Zuid-Frankrijk. Toen merkte ik hoe belangrijk het voor mij is om mijn zoon van dichtbij te ervaren. Voetbal werd opeens zo onbelangrijk. Hij is nu 21 maanden oud en helaas heb ik hem door mijn contract in Rusland weinig gezien. Dat heeft pijn gedaan."

Dat de Duitse verdediger door zijn beslissing miljoenen misloopt, kan hem niets schelen. "Het klinkt misschien stom, omdat ik enorm heb geprofiteerd van de voetbalbusiness, maar geld vind ik niet belangrijk. Dure horloges en auto's passen niet bij mijn levensstjijl. Ik heb genoeg verdiend."

Höwedes is na Philipp Lahm (36), Miroslav Klose (42), Bastian Schweinsteiger (35), Per Mertesacker (35), Roman Weidenfeller (39) en André Schürrle (29) de zevende wereldkampioen die stopt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s