Breaking news

LIVE: Ajax naar kwartfinale na zege op AZ in interessant bekerduel (gesloten)

Belgische Jupiler Pro League één week voor de start van 16 naar 18 clubs

Belgische Jupiler Pro League één week voor de start van 16 naar 18 clubs

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 18:53vr 31-07-2020 om 18:53

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 19:07vr 31-07-2020 om 19:07

De Belgische Jupiler Pro League is één week voor de start van het nieuwe seizoen uitgebreid: in plaats van zestien zullen er komend seizoen achttien clubs actief zijn. Het gedegradeerde Waasland-Beveren behoudt alsnog zijn plek, terwijl OH Leuven en Beerschot naar de hoogste afdeling promoveren.

Nadat de uitbraak van het coronavirus verder voetballen onmogelijk had gemaakt, werd het seizoen in België bevroren: Club Brugge werd uitgeroepen tot kampioen en de strijd om promotie en degradatie is uiteindelijk ook beslist. OH Leuven en Beerschot – de winnaars van beide seizoenshelften in de Proximus League – zouden in play-offs uitmaken wie de plek van Waasland-Beveren in mag nemen, maar konden hun tweestrijd niet afmaken. Na het overleg van deze week mogen alle drie de clubs opgelucht ademhalen.

Westerlo had tijdens beide seizoenshelften opgeteld de meeste punten, maar loopt promotie mis. De ploeg uit Het Kuipje neemt mogelijk nog juridische maatregelen om alsnog een plek in de Jupiler Pro League op te eisen. Hierin zullen de komende twee seizoenen achttien clubs actief zijn, na 2022 gaat men weer terug naar zestien. Tot die tijd worden de play-offs ingekort om ruimte in het speelschema te creëren. Niet de eerste zes, maar de eerste vier clubs van de ranglijst zullen aan het einde van het seizoen extra wedstrijden om de titel spelen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws