'Linksbackprobleem' bij PSV: 'Meerdere opties, maar die zijn elders beter'

'Linksbackprobleem' bij PSV: 'Meerdere opties, maar die zijn elders beter'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 21:58vr 31-07-2020 om 21:58

PSV-trainer Roger Schmidt heeft zijn officieuze debuut in Eindhovense dienst gemaakt, zij het op een iets andere manier dan hij zich vooraf had voorgesteld. Het oefenduel met VV UNA moest op het laatste moment afgelast worden, in plaats daarvan volgde er een onderling treffen tussen de selectiespelers.

Hierin werd duidelijk dat PSV nog op zoek is naar versterking, met name links achterin: middenvelders Jorrit Hendrix en Michal Sadílek waren de linksbacks van beide ploegen. "We hebben meerdere opties voor deze plek, maar het zijn meestal spelers die elders beter uit de voeten kunnen", liet Schmidt na afloop van PSV-PSV weten aan het Eindhovens Dagblad. Ricardo Rodríguez werd begin 2020 ingevlogen, maar een nieuwe samenwerking met de Zwitser lijkt onhaalbaar voor PSV.

Schmidt neemt echter zijn tijd, in de wetenschap dat de transfermarkt nog ruim twee maanden geopend zal zijn. "Het is een andere markt dan anders. Sommige ploegen zijn nog in competitie of net klaar. We zullen geduld moeten hebben", aldus de 53-jarige Duitser, die ook geduld heeft met Donyell Malen. De spits is herstellende van een zware knieblessure, maar kwam vrijdag nog niet in actie. Of dat tijdens het tweeluik met de Duitse clubs SC Verl-KFC Uerdingen wel gaat gebeuren, is nog afwachten. "Dat hangt wel af van de vraag hoe zijn lichaam het trainingskamp verwerkt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Schmidt PSV naar de titel leiden?

Ja
59%
Nee
41%
(7604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws