PSV scherpt coronaprotocol aan, ook duels van Jong PSV en dames afgelast

PSV scherpt coronaprotocol aan, ook duels van Jong PSV en dames afgelast

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 21:31vr 31-07-2020 om 21:31

PSV heeft de oefenwedstrijden van Jong PSV en het dameselftal van dit weekend uit de planning gehaald. Aanleiding hiervoor is de positieve coronatest van een speler van VV UNA, dat vrijdagavond tegen de PSV-hoofdmacht zou oefenen.

Die oefenwedstrijd werd drie kwartier voor aanvang echter afgelast: UNA moest zich noodgedwongen terugtrekken en de PSV-spelers speelden een alternatieve oefenwedstrijd tegen elkaar. PSV had aanvankelijk niet alle spelers van UNA getest. "Ook omdat we ons protocol dat straks gaat draaien in de praktijk wilden gaan uitvoeren", verklaart medisch manager Gust van Montfoort via de PSV-kanalen. "We hebben niet de volledige selectie kunnen testen, maar hebben van de medische staf van UNA begrepen dat er geen klachten waren en dus geen reden voor bezorgdheid."

Toen één van de samples opnieuw werd getest, kwam er echter alsnog een coronabesmetting aan het licht. Dit werd pas vlak voor aftrap van de oefenwedstrijd bekend. PSV heeft inmiddels besloten om zijn protocol aan te scherpen, laat Van Montfort weten: voortaan moeten alle spelers van de eigen ploeg én van de tegenstanders voor aanvang getest worden. "We cancelen de wedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen van zaterdag, omdat die PSV-teams nog niet getest zijn. Dat geldt ook voor Excelsior Maassluis, de tegenstander van Jong PSV."

Van Montfort heeft ook het nieuws gevolgd en weet dat het aantal besmettingen in Nederland weer verder op begint te lopen. "De oplopende cijfers onder met name jongeren hebben we ook meegenomen in de afweging die is gemaakt. Op de korte termijn is dat even vervelend, maar het is beter om nu bij te stellen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws