Speler test positief voor duel PSV: 'Kan me voorstellen dat hij er kapot van is'

Speler test positief voor duel PSV: 'Kan me voorstellen dat hij er kapot van is'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 23:09vr 31-07-2020 om 23:09

Voorzitter Peter Smetsers van VV Una baalt dat de wedstrijd tegen PSV vlak voor de aftrap is afgelast. Door een positieve coronatest bij een speler van de amateurs werd er een streep gezet door het oefenduel.

"Of hij echt positief heeft gereageerd, is de vraag. De uitslag was in ieder geval niet éénduidig negatief", vertelt Smetsers aan Omroep Brabant. "Hij is daarop direct opgehaald door zijn ouders en naar huis gebracht. Alle andere mensen die in de bus zaten, zijn uitgestapt, maar ze konden snel terug, nadat PSV had besloten de wedstrijd te schrappen."

Smetsers noemt het 'heel sneu'. "Maar PSV wilde geen risico nemen en dat kan ik me wel voorstellen. Dit is enorm schrikken, niet alleen voor de speler zelf, maar ook vanwege eventuele besmettingen. Dit kan een sneeuwbaleffect met zich meebrengen."

"Ik heb de bewuste speler nog niet gesproken, maar ik kan me voorstellen dat hij er helemaal kapot van is", zegt Smetsers. "Zeker als je op de drempel staat van zo'n wedstrijd, die je als UNA niet gauw meemaakt. Hij zal zich een ongeluk zijn geschrokken, want ik ga er vanuit dat hij niks onder de leden had of dat hij dat niet heeft geweten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws