Breaking news

LIVE: Ajax naar kwartfinale na zege op AZ in interessant bekerduel (gesloten)

Bosz spreekt grote ambitie uit: Het zou geweldig zijn als het zover komt

Bosz spreekt grote ambitie uit: "Het zou geweldig zijn als het zover komt"

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 09:50za 01-08-2020 om 09:50

Peter Bosz hoopt in de toekomst bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Voor de 56-jarige trainer van Bayer Leverkusen is dat het hoogst haalbare.

"Bondscoach worden is het hoogste dat in Nederland kan worden bereikt. Het zou geweldig zijn als het zover komt. Zo niet, dan is het zo", zegt Bosz tegen persbureau DPA, geciteerd door het ANP. Hij stelt dat zijn naam al werd genoemd in Zeist voordat Ronald Koeman werd aangesteld. "Maar toen stond ik nog onder contract bij Borussia Dortmund. In voetbal draait veel om timing. Ik las dat Jürgen Klopp niet beschikbaar was toen Bayern München hem wilde halen. Maar dat betekent dus niet dat Bayern hem niet wilde."

Bosz is momenteel werkzaam bij Bayer Leverkusen, nadat hij eerder onder meer Vitesse en Ajax onder zijn hoede had. "Ik weet niet hoe lang ik nog trainer blijf. Misschien nog drie jaar. Maar het kan ook zomaar nog acht jaar zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 72ste, zoals Dick Advocaat, nog op het veld sta. Ik doe het zolang ik ervan geniet. Maar je bent vaak gescheiden van je gezin. Ik wil nog een paar goede jaren met het gezin doorbrengen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Bosz als bondscoach van Oranje?

Geweldig
89%
Slecht idee
11%
(850 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws