RKC ziet aanvoerder in Griekenland neerstrijken na contractontbinding

RKC ziet aanvoerder in Griekenland neerstrijken na contractontbinding

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 14:35za 01-08-2020 om 14:35

Laatste update: zaterdag 1 augustus 2020 om 14:50za 01-08-2020 om 14:50

Daan Rienstra heeft zijn gewenste avontuur te pakken. De 27-jarige Alkmaarder heeft een contract getekend bij NFC Volos, dat uitkomt op het hoogste niveau in Griekenland.

Rienstra liet deze week zijn contract ontbinden bij RKC Waalwijk, waar hij de aanvoerdersband droeg. "Daan kwam in 2015 bij de club en heeft in die jaren daaropvolgend ups en downs meegemaakt met onze club", liet algemeen directeur Frank van Mosselveld weten. "Hij ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler."

"Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is, zodat Daan vrij is om zijn droom na te jagen", gaf Van Mosselveld te kennen.

Rienstra kwam in de zomer van 2015 over van Heracles Almelo. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Ajax, AZ en Feyenoord. De middenvelder speelde ruim 150 wedstrijden in Waalwijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws