Amateurduel halverwege gestaakt: 'afwezige speler bleek corona te hebben'

Amateurduel halverwege gestaakt: 'afwezige speler bleek corona te hebben'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 15:59za 01-08-2020 om 15:59

Het coronavirus heeft een voetbalwedstrijd op Nederlandse bodem gedwarsboomd. De amateurs van SC Genemuiden en VV Kollum oefenden zaterdag tegen elkaar, maar dat treffen is halverwege stilgelegd.

De hoofdklasser en de Overijssel en de Friese tweedeklasser zouden zaterdag tweemaal 35 minuten tegen elkaar spelen, maar het treffen is beperkt gebleven tot de eerste 35 minuten. Beide clubs hebben via de officiële kanalen niets losgelaten over het onderbroken oefenduel. Volgens RTV Oost had het echter te maken met een positieve coronatest bij één van de spelers van VV Kollum: curieus genoeg zou de speler in kwestie overigens niet bij de wedstrijd aanwezig zijn geweest.

Vrijdagavond werd er al op het laatste moment een streep gezet door de wedstrijd tussen PSV en VV UNA: vlak voor de aftrap bleek dat één van de UNA-spelers – die zich vrijwillig had laten testen – een positieve test had afgelegd. Eerder op de vrijdag werd het treffen tussen Feyenoord O21 en de leeftijdsgenoten van Cercle Brugge afgelast.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws