Van Hanegem blijft sceptisch over Schmidt (PSV): 'Moniz won daar ook de beker'

Van Hanegem blijft sceptisch over Schmidt (PSV): 'Moniz won daar ook de beker'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 12:02zo 02-08-2020 om 12:02

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 12:33zo 02-08-2020 om 12:33

Willem van Hanegem blijft onverminderd sceptisch over kersvers PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitser maakte in 2014 grote indruk als trainer van Red Bull Salzburg, dat in de Europa League over Ajax heen walste: het zegt De Kromme echter weinig.

Schmidt werd in maart gepresenteerd bij PSV. Van Hanegem fronste toen al zijn wenkbrauwen en kijkt er een half jaar later nog steeds zo tegenaan. "Heel Nederland staat ineens op zijn kop: nou, wat we nu binnen hebben gehaald...", laat hij weten voor de camera's van FOX Sports. "Nu moeten we niet doen alsof we ineens een wereldwonder binnen hebben gehaald."

Van Hanegem kan ook niet zoveel met het Europese tweeluik uit 2014. "Als je nu logisch nadenkt: Ajax is er nooit gewend aan gewend geweest om onder druk gezet te worden, meteen vanaf het begin erop. Nou, dat deed hij en Ajax wist het niet meer. Kan gebeuren. Als je twee maanden verder was en Ajax speelde er weer tegen, dan denk ik niet dat Ajax zich weer liet verrassen." Schmidt won in dat seizoen de Oostenrijkse dubbel met Red Bull Salzburg. "Maar Ricardo Moniz won toch ook de beker met die ploeg? Dat is toch ook geweldig? En die wordt door Excelsior bij het vuil gezet..."

Schmidt zou vrijdagavond zijn officieuze debuut bij PSV gemaakt hebben, maar de oefenwedstrijd tegen VV UNA werd op het laatste moment afgelast. De Eindhovenaren reizen komend weekend af naar Duitsland voor een dubbel programma: zaterdag wordt er geoefend tegen SC Verl, één dag later wacht KFC Uerdingen 05.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Schmidt in Eindhoven: een succes of niet?

Ja, PSV heeft een goede keuze gemaakt
74%
Nee, dit gaat niet wat worden
26%
(7863 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws