'Compleet nieuw gevoel' bij Heracles: 'Fantastisch, dat duurde tien minuten'

'Compleet nieuw gevoel' bij Heracles: 'Fantastisch, dat duurde tien minuten'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 18:50zo 02-08-2020 om 18:50

Het was wennen voor Frank Wormuth: Heracles Almelo speelde zaterdag in de nieuwe 'corona-omstandigheden' de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, uit tegen FC Groningen. De Duitse trainer spreekt van 'een compleet nieuw gevoel'.

"Na vijf maanden weer langs het veld te mogen staan, gaf me een compleet nieuw gevoel”, zegt Wormuth tegen TC/Tubantia. "Zo van: fantastisch, we zijn terug. Een nieuw, oud gevoel. Dat duurde tien minuten, daarna was het weer als vanouds. We kunnen weer eens gewoon over voetbal praten."

Heracles trok in Groningen aan het kortste eind (0-1). Normaliter opent de ploeg van Wormuth de voorbereiding met een oefenwedstrijd tegen een Almelose selectie. "Voor amateurs is het leuk om tegen profs te spelen, maar voor ons is dit beter, we zijn meteen scherp en kunnen ons meten met gelijkwaardige teams", reageert aanvoerder Robin Pröpper.

"Ik denk dat we er fysiek goed voor staan. Groningen was dreigender dan wij, maar het is de eerste wedstrijd, het gaat niet om de uitslag. Al is winnen voor het gevoel lekkerder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws