'Clubloze' Pouwels kan naar Primera División: Ze zochten een lange spits

'Clubloze' Pouwels kan naar Primera División: "Ze zochten een lange spits"

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 19:32zo 02-08-2020 om 19:32

Maarten Pouwels heeft na Go Ahead Eagles-Telstar extra uitleg gegeven over zijn opmerkelijke sportieve situatie. De twee meter lange spits uit Dalfsen liep deze zomer uit zijn contract bij Go Ahead Eagles, maar traint nog wel mee met Kowet: ondertussen wordt hij ook begeerd door Primera División-club Deportivo Alavés.

Pouwels kwam zondagmiddag in actie tijdens de 0-0 tussen Go Ahead en Telstar en verscheen na afloop voor de FOX Sports-microfoon: hij bevestigde het Alavés-nieuws dat zaterdag al de ronde deed. "Ik heb contact gehad met Alavés", aldus Pouwels. "Ze zochten een lange spits, toen zijn ze bij mij uitgekomen... Ik moet nog meer van ze horen, maar dat komt met de tijd. Wat ik zelf wil? Wat het beste is voor mijn ontwikkeling. En dat ben ik nog even aan het uitvogelen."

De spits weet namelijk ook nog niet wat voor perspectief hij heeft bij Go Ahead, de club waarvoor hij in twee jaar tijd 37 keer speelde. "Er is nog niet veel duidelijkheid. Ik heb wel van de trainer (Kees van Wonderen, red.) gehoord dat ze me willen houden. Misschien komt dat met de tijd, ik zou het nog niet weten."

Over een mogelijke transfer naar Spanje heeft Pouwels gemengde gevoelens. Zo zou hij Spaans moeten leren als hij daadwerkelijk naar Alavés verhuist. "Ik heb twee dagen geleden een app gedownload, maar ik ken nog steeds geen woord. Echt lastig, niet normaal." Ook de weersomstandigheden lijken niet in zijn voordeel. "Een harstikke mooi land, maar die hitte... Ik vind dit al snikheet om in te rennen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws