De Jong en De Ligt kunnen Ajax helpen: 'Het zou een groot verschil zijn'

De Jong en De Ligt kunnen Ajax helpen: 'Het zou een groot verschil zijn'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 07:00ma 03-08-2020 om 07:00

Erik ten Hag hoopt op hulp van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong in de laatste fase van het Champions League-seizoen, die vanaf vrijdag wordt uitgespeeld. Als Juventus en FC Barcelona te sterk zijn voor respectievelijk Olympique Lyon en Napoli, plaatst Ajax zich rechtstreeks voor de groepsfase.

"We moeten even afwachten hoe de Champions League wordt afgesloten. We hopen natuurlijk dat Napoli of Lyon de Champions League niet wint. Bij alle andere winnaars zitten wij direct in de groepsfase", weet Ten Hag, geciteerd door De Telegraaf.

De nummer één van Nederland gaat alleen rechtstreeks de groepsfase in als de winnaar van de Champions League zich niet via de nationale competitie heeft geplaatst. Dat is bij alleen Napoli en Lyon - de nummers 7 van respectievelijk de Serie A en Ligue 1 - het geval.

De trainer van Ajax duimt. "Het zou wel een groot verschil zijn als we geen voorronde hoeven te spelen. In de afgelopen twee jaar waren dat grote obstakels die heel bepalend waren voor het seizoen. Als alles normaal verloopt, zodat we direct in de groepsfase zitten, kunnen we nu een keer rustig daar naartoe werken."

"In de vorige twee jaar ging dat een beetje geforceerd, omdat we ook direct resultaat moesten halen. Bepaalde processen heb ik toen wel eens doorgedrukt. Nu zou je wat meer geduld kunnen hebben in bepaalde processen en bijvoorbeeld een speler wat langer de tijd kunnen geven", besluit Ten Hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws