Til stoort zich aan reacties op blessures Memphis en Blind: 'Doe even normaal'

Til stoort zich aan reacties op blessures Memphis en Blind: 'Doe even normaal'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 14:16ma 03-08-2020 om 14:16

Guus Til stoort zich aan de 'zogenaamde deskundigen' die zich in de media uitlaten over de blessures van Memphis Depay en Daley Blind. Het 'slaat nergens op', aldus de enkelvoudig Oranje-international bij FC Afkicken.

Memphis scheurde in december zijn kruisband, terwijl Blind kampte met een ontstoken hartspier. De media-hausse die dat op gang bracht, volgde Til met grote ergernis. "Al die fysio's en doktoren doen net alsof ze het wiel hebben uitgevonden", zegt hij.

Na de knieblessure van Memphis werden vraagtekens gezet bij het tempo waarmee de aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal revalideerde. "De één zegt: dat kan niet. De ander zegt: dat kan wel. Nee, een speler moet zelf aanvoelen en zelf bepalen wanneer hij weer op het veld kan staan."

"Om dan te speculeren over hoe risicovol het is, daar heb je helemaal niks aan. Het slaat gewoon nergens op", aldus Til. "Het is net roulette, het kan beide kanten op vallen. Zo'n jongen weet zelf toch hoe zijn lichaam in elkaar zit?"

Bij het hartprobleem van Blind zag de Spartak Moskou-middenvelder het ook misgaan. "Opeens zei iemand: het kan zijn carrière kosten. What the f*ck, doe even normaal. Je jaagt hem ook nog de stuipen op het lijf."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws