Advies voor Chelsea na Werner- en Ziyech-transfers: 'Grote kerel aantrekken'

Advies voor Chelsea na Werner- en Ziyech-transfers: 'Grote kerel aantrekken'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 19:28ma 03-08-2020 om 19:28

Chelsea heeft met Timo Werner en Hakim Ziyech offensieve impulsen ingekocht deze zomer, maar volgens voormalig The Blues-speler Frank Leboeuf zijn er vooral in de achterhoede nog versterkingen nodig. Volgens Leboeuf moet Chelsea op zoek naar een 'type Virgil van Dijk'.

De verdediging van Chelsea maakte absoluut geen goede indruk op Leboeuf tijdens de met 2-1 verloren FA Cup-finale tegen Arsenal. Afgelopen Premier League-seizoen kreeg de ploeg van trainer Frank Lampard daarnaast 54 tegengoals, voor de club uit Londen een negatief clubrecord. "De achterhoede moet verbeteren, dat is het probleem", geeft Leboeuf aan in gesprek met ESPN. "De doelman is een punt, maar de centrale verdediging is een nóg groter probleem."

De huidige verdedigers van Chelsea maken een matige indruk op de voormalig speler van The Blues. "Zouma doet het prima, maar ik heb weinig vertrouwen in Rüdiger en Christensen", aldus Leboeuf. "Ik weet verder niet hoe het zal gaan met Tomori, maar ik vind dat ze een grote kerel aan moeten trekken." Hierbij noemt hij Liverpool als voorbeeld. "De transfer van Van Dijk veranderde alles. Zelfs Gomez en Lovren zagen er naast hem beter uit."

Volgens Leboeuf heeft Chelsea een 'big guy' nodig voor de verdediging. "Zie Ramos bij Real. Varane is een geweldige speler, maar is hij bij Frankrijk ook zo goed? Nee, bij Real is hij beter, door Ramos", sluit Leboeuf af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws