Amrabat tussen de sterren op prestigieuze La Gazzetta dello Sport-lijst

Amrabat tussen de sterren op prestigieuze La Gazzetta dello Sport-lijst

04-08-2020 15:01 Laatste update: 15:20
28

Sofyan Amrabat staat er goed op in Italië: de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is van mening dat er het afgelopen Serie A-seizoen maar zeven spelers beter presteerden dan de international van Marokko.

Amrabat kende een zeer succesvol seizoen op het middenveld bij Hellas Verona. Hij verdiende een transfer naar Fiorentina én is door La Gazzetta dello Sport uitgeroepen tot een van de beste spelers van het afgelopen Serie A-seizoen. Paulo Dybala stond bovenaan de lijst van de Italiaanse krant.

Amrabat werd door FC Utrecht opgeleid en kwam vervolgens via Feyenoord en Club Brugge bij Hellas Verona terecht. Hier had hij slechts één seizoen nodig om indruk te maken. Volgend seizoen speelt hij in het shirt van Fiorentina, dat volgens La Gazzetta goede zaken heeft gedaan. Om in aanmerking te komen voor een plek op de prestigieuze lijst van de sportkrant moet een speler minimaal vijftien wedstrijden gespeeld hebben in de Serie A. Vervolgens werd er gekeken naar beoordelingen, doelpunten, hoe constant de spelers waren en welke invloed zij hadden op hun elftal. Het leverde Amrabat een knappe achtste plaats op.

Cristiano Ronaldo moet het doen met de derde plaats, op plek twee staat Lazio-topschutter Ciro Immobile.

De top twintig:

1. Paulo Dybala
2. Ciro Immobile
3. Cristiano Ronaldo
4. Alejandro Gomez
5. Romelu Lukaku
6. Luis Alberto
7. Zlatan Ibrahimovic
8. Sofyan Amrabat
9. Dejan Kulusevski
10. Josip Ilisic
11. Domenico Berardi
12. Salvatore Sirigu
13. Duvan Zapata
14. Sergej Milinkovic-Savic
15. Radja Nainggolan
16. Franck Ribéry
17. Robin Gosens 
18. Theo Hernandez
19. Francesco Caputo
20. Andrea Belotti