Van Persie: 'Ik vond de deal die Feyenoord me voorstelde een beetje karig'

Van Persie: 'Ik vond de deal die Feyenoord me voorstelde een beetje karig'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 17:41di 04-08-2020 om 17:41

Robin van Persie werd aanvankelijk niet warm van het aanbod dat Feyenoord hem 2,5 jaar geleden deed. Van Persie vertelt daarover in gesprek met Helden Magazine.

Het is Feyenoord uiteindelijk gelukt om Van Persie terug te halen naar De Kuip, maar dat ging niet vanzelf. Van Persie's vrouw Bouchra kreeg het gevoel dat hij terugwilde naar Rotterdam, naar aanleiding van een aantal gesprekken met trainer Giovanni van Bronckhorst. Van Persie speelde op dat moment nog bij Fenerbahçe.

"Klopt, maar ik vond alleen de deal die Feyenoord me voorschotelde een beetje karig", zegt Van Persie ruim 2,5 jaar later. "En dan heb ik het absoluut niet over geld. Al hadden ze me een fruitmand gegeven, dan was ik ook gekomen. Ik wilde alleen meer tijd, want ik had bij Fenerbahçe weinig gespeeld, moest van ver komen."

Van Persie wilde een contract voor anderhalf jaar, maar technisch directeur Martin van Geel bood hem een verbintenis voor vier maanden aan. "Dus voor de rest van dat seizoen. Ik heb echt getwijfeld of ik dat moest tekenen en of we terug moesten gaan", zegt Van Persie. "Ik dacht: als ik iets oploop in die vier maanden, dan is het meteen voorbij en sluit ik mijn carrière niet met een positief gevoel af. Ik voelde zoveel twijfels. Bouch sprak toen op me in."

Hij tekende uiteindelijk alsnog, maar gewoon voor de vier maanden die Van Geel eerst voorstelde. Van Persie voelde ineens de druk omdat hij weer wat te bewijzen had. "Terwijl ik juist voor het plezier terug wilde keren bij Feyenoord. Hij kreeg dat er niet doorheen", zegt Van Persie over Van Geel. "Bizar natuurlijk. Maar in die vier maanden ging het gelukkig goed. We wonnen de beker. Het ging zo goed dat Feyenoord vroeg of ik alsjeblieft nog een jaar wilde blijven. Zo eindigde mijn carriere toch zoals ik had gehoopt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws