Heerenveen dreigt aanvoerder te verliezen: 'Wel lekker dat ze centen pakken'

Heerenveen dreigt aanvoerder te verliezen: 'Wel lekker dat ze centen pakken'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 18:26di 04-08-2020 om 18:26

Niet Chidera Ejuke of Mitchell van Bergen, maar Hicham Faik kan weleens de eerste sleutelspeler worden die een transfer maakt bij sc Heerenveen. De aanvoerder van de Friezen lijkt op weg naar het buitenland, zo laat clubwatcher Roelof de Vries van Omrop Fryslân weten.

De 28-jarige middenvelder ontbrak zaterdag verrassend tijdens het oefenduel met NAC Breda, dat met 1-0 werd verloren. "Ik vond het wel bizar dat hij er niet bij was tegen NAC Breda", vertelt De Vries in de Sportcast van de regionale krant. "Op de trainingen heb ik hem wel gezien en ineens stond hij niet op het wedstrijdformulier. De geruchten gaan dat hij nu bezig is met een buitenlandse club."

Faik leek ook dit seizoen af te stevenen op een basisplaats onder trainer Johnny Jansen, maar tegelijkertijd kan Heerenveen het geld goed gebruiken. "Voor Heerenveen is het wel weer lekker dat ze daar weer wat centen gaan pakken. Hij heeft nog wel een doorlopend contract (tot medio 2022, red.), dus ik neem aan dat ze daar nog wel wat voor gaan krijgen."

Mocht Faik vertrekken, dan vindt De Vries dat Joey Veerman, die onlangs zijn verbintenis in het Abe Lenstra Stadion verlengde, hem moet opvolgen als nummer zes. "Maar dat gaat niet gebeuren, kan ik je wel vertellen, want Johnny Jansen vindt dat niet", besluit De Vries.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws