De Telegraaf: medische staf Ajax is vol verbazing en staat voor raadsel

De Telegraaf: medische staf Ajax is vol verbazing en staat voor raadsel

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 06:56wo 05-08-2020 om 06:56

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 07:08wo 05-08-2020 om 07:08

De medische staf van Ajax staat voor een raadsel. Het coronavirus heeft rondgewaard in de selectie van de Amsterdamse club, maar onduidelijk is waar de spelers en medewerkers besmet zijn geraakt.

Ajax wil het aantal niet bevestigen, maar volgens De Telegraaf zijn dertien mensen bij Ajax besmet geweest met het coronavirus. Het gaat om spelers en stafleden uit Ajax 1 en Jong Ajax. Het is onduidelijk waar de besmettingen zijn opgelopen: geen van de besmette personen heeft coronaklachten gehad of is ernstig ziek geweest.

De situatie verbaast de medici van Ajax niet alleen, schrijft De Telegraaf, het stelt de doktoren ook voor raadsels. De ochtendkrant zet enkele scenario's uiteen: zo raakten een aantal Ajacieden op 20 februari van dit jaar wellicht besmet tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Getafe in Madrid. De Spaanse hoofdstad bleek later één van de coronabrandhaarden van Europa.

Ook is er een kans dat de Ajax-spelers en - stafleden het virus in familiekring hebben opgelopen. Na het stopzetten van de Eredivisie zat iedereen tot eind april in thuisisolatie. Volgens Ajax heeft inmiddels niemand meer het coronavirus onder de leden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws