Jans: 'Sterk het gevoel dat hij in de Eredivisie heel goed tot zijn recht komt'

Jans: 'Sterk het gevoel dat hij in de Eredivisie heel goed tot zijn recht komt'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 08:45wo 05-08-2020 om 08:45

Ron Jans ontvangt de nieuwe FC Twente-spits Alexander Jeremejeff met open armen. De Zweedse spits (26) werd tweeënhalf jaar geleden al bekeken door de trainer.

Jans zat als technisch manager van FC Groningen op de tribune tijdens een wedstrijd van BK Häcken, de toenmalige club van Jeremejeff. "Ik ging voor een speler die uiteindelijk niet gekomen is", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar mijn oog viel in Göteborg ook op de spits, die het de tegenstander heel erg lastig maakte. Dat was Jeremejeff. Als je hem ziet denk je: typische targetman. Die rol kan-ie wel invullen, maar hij is ook echt een goeie voetballer. Iemand die in de gaatjes duikt."

Twente huurt Jeremejeff van Dynamo Dresden, met optie tot koop. Vorig jaar maakte de spits zijn debuut in de nationale ploeg van Zweden. Jans: "Hij heeft één seizoen laten zien dat er een topscorer in hem schuilt, dat was bij Häcken, maar als je verder kijkt zie je ook dat hij elk seizoen evenveel assists als goals aflevert. Ik heb sterk het gevoel dat hij in de Nederlandse competitie heel goed tot zijn recht komt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eindigt FC Twente volgend seizoen in het linkerrijtje?

(647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws