Update: Reis debuteert in Champions League-selectie FC Barcelona

Update: Reis debuteert in Champions League-selectie FC Barcelona

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 14:20wo 05-08-2020 om 14:20

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 12:56vr 07-08-2020 om 12:56

Ludovit Reis begint langzaam maar zeker naam te maken bij FC Barcelona. Trainer Quique Setién heeft de oud-speler van FC Groningen deze week opgenomen in zijn Champions League-selectie. Reis is blij en vereerd, maar blijft nuchter.

"Vorig jaar speelde ik nog bij FC Groningen en nu zit ik inderdaad bij de selectie van FC Barcelona", reageert Reis bij RTV Noord. "Mensen die me een beetje kennen weten dat ik altijd heel nuchter blijf, dus ik hoefde mezelf ook niet echt in mijn arm te knijpen toen ik het hoorde."

De hoop op een plek in het keurkorps van Barça begon deze week te groeien bij de twintigjarige middenvelder. "Het is een heel fijn gevoel dat ik nu bij de Champions League-selectie zit. Het is iets waar ik altijd op gehoopt heb en ik ben blij dat het nu gebeurt."

Reis speelde dit seizoen in Barça B, maar staat regelmatig op het trainingsveld met spelers als Lionel Messi, Luis Suárez en Frenkie de Jong. Het bevalt hem uitstekend. "Ze staan allemaal klaar om te helpen", zegt hij. "Het zijn eigenlijk ook hele normale gasten."

"Ik vind Messi sowieso de beste speler van de wereld. Voor mij is het heel mooi om met hem op het veld te staan en met hem te mogen trainen. Ik vind het zeker mooi om van dichtbij te zien hoe goed hij is", besluit Reis, die op speeltijd hoopt als Barça het vrijdag opneemt tegen Napoli.

Update: De droom van Ludovit Reis is een stap dichterbij gekomen. De twintigjarige middenvelder, die vorig jaar overkwam van FC Groningen, is opgenomen in de selectie van FC Barcelona voor de return tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League. Barça-trainer Quique Setién kan zaterdag niet beschikken over onder meer Sergio Busquets, Arturo Vidal, Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé en Artur Melo. Frenkie de Jong zit wel gewoon in de selectie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws