'Schmidt wil Leipzig-keeper naar PSV halen: vraagprijs van vijf miljoen euro'

'Schmidt wil Leipzig-keeper naar PSV halen: vraagprijs van vijf miljoen euro'

05-08-2020 17:04 Laatste update: 17:14
Eredivisie 95 Reacties

Jeroen Zoet, Lars Unnerstall en Hidde Jurjus strijden voor de plek onder de lat bij PSV, maar mogelijk komt er een vierde doelman naar Eindhoven om de concurrentiestrijd nóg heviger te maken: RB Leipzig-keeper Yvon Mvogo staat op het lijstje van PSV.

Dat meldt Kicker dinsdagmiddag. Nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt wil graag een goed meevoetballende keeper in het doel hebben staan en de assistent van Schmidt, Lars Kornetka, werkte de laatste jaren als videoanalist en assistent-coach bij Leipzig. Hij kent Mvogo dus goed. De keeper kwam tot nu toe vijf Bundesliga-wedstrijden in actie en stond twee keer onder de lat bij de nationale ploeg van Zwitserland.

De Duitse ploeg wil vijf miljoen euro ontvangen voor Mvogo, die de afgelopen jaren vooral de stand-in was van Péter Gulácsi. Hiermee zou Leipzig de transfersom die het in 2017 aan Young Boys Bern betaalde terugverdienen. Dat lijkt met alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus echter niet realistisch, stelt Kicker. Leipzig hoeft Mvogo niet per se te verkopen. In Oost-Duitsland zien ze nog steeds een toekomst voor de Zwitser, die mogelijk de opvolger wordt van Gulácsi.

PSV lijkt daarnaast niet per se de transfermarkt op te hoeven voor een nieuwe keeper, nu Unnerstall, Zoet en Jurjus ook actief zijn bij de club uit Eindhoven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s