'De Ligt krijgt mogelijk al nieuwe trainer: Juventus benadert vijf kandidaten'

'De Ligt krijgt mogelijk al nieuwe trainer: Juventus benadert vijf kandidaten'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 17:21wo 05-08-2020 om 17:21

Het vertrouwen van Juventus in trainer Maurizio Sarri is gedaald tot een zeer bedenkelijk niveau. De Italiaanse kampioen informeerde al bij meerdere trainers om het stokje eventueel over te nemen, zo meldt de Italiaanse journalist Tancredi Palmeri.

De return met Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League, wordt cruciaal voor Sarri. Alleen als Juventus op eigen veld de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weet om te buigen, mag de 61-jarige oefenmeester hopen op een langer verblijf in Turijn.

Het is desondanks niet ondenkbaar dat Matthijs de Ligt volgend seizoen al met een nieuwe trainer te maken krijgt. Juventus wil op alles voorbereid zijn en benaderde reeds vijf coaches om Sarri te vervangen. Zinedine Zidane geldt als de droomkandidaat, maar de Franse oud-speler van de Oude Dame wil Real Madrid nog niet verlaten, zo schrijft Palmeri.

Daardoor lijkt Mauricio Pochettino zeer goede papieren te hebben. De Argentijn was vorig jaar al in beeld, maar toen viel de keuze op Sarri. De andere kandidaten zijn Simone Inzaghi (SS Lazio) en in mindere mate Luciano Spalletti (clubloos) en Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo).

Juventus veroverde na de coronabreak de titel in de Serie A, maar de equipe van Sarri won slechts twee van zijn laatste acht competitieduels. Vrijdag komt Lyon op bezoek.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Sarri de juiste man voor Juve?

(1929 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws