'FC Groningen liet me in de winter niet gaan, daarna geluk gehad met coronavirus'

'FC Groningen liet me in de winter niet gaan, daarna geluk gehad met coronavirus'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 20:26wo 05-08-2020 om 20:26

Mike te Wierik was de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot meubelstuk in de Eredivisie, maar is inmiddels zijn eerste buitenlandse avontuur aangegaan. Het Derby County van Phillip Cocu heeft hem overgenomen van FC Groningen.

De transfer werd begin februari wereldkundig gemaakt, al wilden The Rams eigenlijk in de winterstop al zakendoen. "Maar de club liet me niet gaan. Dus toen wilden we het zo snel mogelijk rondmaken voor de zomer. Dat is ook gelukt. We hebben vervolgens ook geluk gehad met het coronavirus...", laat hij weten aan de clubkanalen van Derby County.

Met zijn transfer naar Engeland is een droom uitgekomen voor Te Wierik. "Dat is hét voetballand bij uitstek." De verdediger uit Hengevelde had ook bij kunnen tekenen in Groningen, maar koos voor het avontuur. "Ik had ook meer opties dan FC Groningen. Maar het was voor mij een mooi moment om te gaan. Ik had graag honderd wedstrijden voor FC Groningen gespeeld (Te Wierik bleef op 95 steken, red.), maar gezondheid was net iets belangrijker."

Op Pride Park kan Te Wierik samenwerken met landgenoot Phillip Cocu. "Het is natuurlijk gemakkelijk dat ik Nederlands met hem kan praten. Natuurlijk begrijp ik Engels, maar Nederlands is net wat makkelijker voor me. Ik heb goede gesprekken met hem gevoerd, over de manier waarop hij wil voetballen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws