Zuur afscheid voor Elia: Deense storm is Basaksehir te machtig

05-08-2020 20:50 Laatste update: 20:56
7

Eljero Elia heeft zijn laatste wedstrijd voor Basaksehir gespeeld. De kersverse Turkse kampioen moest in Denemarken het hoofd buigen voor FC Kopenhagen en is uit de Europa League gekegeld.

Basaksehir had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen, maar kon welgeteld drie minuten genieten van dat steuntje in de rug: Guillermo Varela stoomde op aan de rechterkant en gaf voor, Jonas Wind maakte met een machtige kopbal de vroege openingstreffer. Niet lang daarna leek het ook 2-0 te worden, maar doelman Mert Günok hield Rasmus Falk Jensen af. In de loop van de eerste helft zakte de amusementswaarde, maar Basaksehir rook op slag van rust aan zijn cruciale uitdoelpunt: Edin Visca liet die kans echter liggen, waardoor de bordjes halverwege volledig in evenwicht waren.

In het eerste kwartier na rust bleek hoe duur die kans was. Kopenhagen liep in rap tempo uit naar 3-0. Wind maakte vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond en Falk Jensen nam niet lang daarna revanche voor zijn eerdere gemiste kans. Basaksehir kon zich niet herpakken na die dubbele dreun: Kopenhagen had aan de 3-0 meer dan voldoende om de kwartfinales te halen.

De Denen horen later op de avond wie ze zullen treffen, maar weten dat in feite al. Tenzij LASK Linz nog een achterstand van 5-0 goed kan maken, speelt FC Kopenhagen tegen Manchester United.