'Spelers die miljoenen hebben verdiend zitten met tranen in hun ogen aan tafel'

'Spelers die miljoenen hebben verdiend zitten met tranen in hun ogen aan tafel'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 13:32do 06-08-2020 om 13:32

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 13:34do 06-08-2020 om 13:34

Soufyan Daafi heeft een missie: de voormalig jeugdspeler van Ajax helpt profvoetballers bij een tweede carrière, zodat faillissementen minder vaak zullen voorkomen. Hij stelt vast dat velen niet verstandig omgaan met hun geld.

Daafi ziet het naar eigen zeggen vaak misgaan. "Dan zitten voetballers, die in hun loopbaan miljoenen hebben verdiend, met tranen in de ogen aan tafel", vertelt hij in een interview met Quote. Met zijn bedrijf Sport Legacy wil hij voetballers begeleiden richting een tweede loopbaan. Volgens hem wordt er te weinig gedacht aan het leven ná hun laatste wedstrijd.

Daafi wil spelers bewust maken van de financiële mogelijkheden die topspelers door hun beroep hebben. "Voetballers zien het sponsorrondje op de club vaak als een vervelende verplichting, maar ik probeer hen uit te leggen dat daar mensen zijn die hen verder kunnen helpen."

Het moet het percentage voetballers dat na hun carrière in geldnood komt omlaag brengen. "Spelers vragen elkaar nu niet: hoeveel horloges heb jij. Maar hoeveel pandjes heb jij?", aldus Daafi, die daarmee doelt op onder meer Ryan Babel. Dure horloges kopen kan volgens Daafi nog steeds. "Ik vraag ze alleen of ze dat uit hun earned of passive income willen betalen. Ik zou zeggen: laat huurders lekker voor je Rolex betalen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws