Babel geeft groot interview aan Forbes: 'Ik wil dat geld voor mij gaat werken'

Babel geeft groot interview aan Forbes: 'Ik wil dat geld voor mij gaat werken'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 10:40do 21-05-2020 om 10:40

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 10:56do 21-05-2020 om 10:56

Ryan Babel is volop bezig met zijn toekomst. Het einde van zijn carrière komt langzaam maar zeker in zicht, maar de 33-jarige aanvaller wil er over enkele jaren financieel niet op achteruitgaan. Hij stort zich daarom op het vastgoed.

"Ik heb mezelf gedurende mijn carrière altijd de vraag gesteld: in welke business of met welke baan kan ik een bedrag verdienen dat in de buurt komt van mijn voetbalsalaris?", vertelt Babel aan Forbes. "Helaas zijn er niet zoveel mogelijkheden om 100 duizend tot 300 duizend euro netto per maand te verdienen."

Zijn antwoord: meergezinswoningen, waarbij elke woning een geheel pand vormt. Dit kunnen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten zijn. "Ik moest echt een oplossing vinden, want ik wil na mijn pensioen op z'n minst mijn huidige leefstijl behouden. Ik wil er niet op achteruitgaan."

Babel begon jaren geleden bij Liverpool, al ging dat aanvankelijk niet van een leien dakje. De Oranje-internationak kocht een appartement voor 300 duizend euro, waarmee hij maandelijks 1400 euro aan huur verdiende. "Ik was zo jong en naïef. Ik dacht: ik heb op mijn bankrekening een bedrag met zes nullen staan. Moet ik me er dan in verdiepen? Ik wilde sparen en de nullen laten groeien."

Zijn zaakwaarnemer overtuigde Babel om elk kwartaal een nieuw appartement te kopen van zijn salaris. Tegenwoordig bezit hij meergezinswoningen van Amsterdam tot Miami. "Ik ben groter gaan denken. Nu focus ik me op cashflow en stabiliteit. Het moet groeien, zodat ik maandelijks geld binnenkrijg en mijn rekeningen kan betalen."

"Het uiteindelijke doel is eigenlijk om vrijheid te creëren", aldus Babel. "Ik wil naar een situatie waarin ik niet meer hoef te werken voor geld. Ik wil dat geld voor mij gaat werken." Onlangs kreeg de contractspeler van Galatasaray veel over zich heen, nadat hij zijn volgers op Instagram bekendmaakte met tips over hoe de fiscus te ontwijken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws