'Transfer binnen Eredivisie: FC Groningen plukt aanvaller weg bij FC Utrecht'

'Transfer binnen Eredivisie: FC Groningen plukt aanvaller weg bij FC Utrecht'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 13:46do 06-08-2020 om 13:46

Een transfer binnen de Eredivisie: Patrick Joosten verruilt FC Utrecht voor FC Groningen. Dat meldt Voetbal International. De clubs hebben de deal nog niet bevestigd.

Joosten is na Arjen Robben de tweede vleugelaanvaller die Groningen deze zomer gaat aantrekken. De 24-jarige Nijmegenaar speelt sinds 2015 bij FC Utrecht, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van NEC. Hij hikte enkele seizoenen tegen een basisplaats aan in de Domstad, maar brak nooit door. De laatste jaren speelde Joosten op huurbasis bij VVV-Venlo en Sparta.

Het contract van Joosten bij FC Utrecht liep nog één jaar door, waardoor FC Groningen een transfersom betaalt. Voetbal International rept niet over de hoogte daarvan. Hij speelde 77 wedstrijden in de Eredivisie. "Ik ben niet meer op de leeftijd om nog te wachten op mijn kansen", liet Joosten in maart van dit jaar nog weten aan ELF Voetbal.

Arzani
FC Utrecht hoopt Joosten op korte termijn te vervangen door Daniel Arzani. De Australische aanvaller staat al weken op de nominatie om de overstap te maken, maar wacht nog altijd op een werkvergunning. Arzani (21) staat onder contract bij Manchester City.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws