AZ blijft hopen: 'Niet te snel neerleggen bij dingen als je onrecht is aangedaan'

AZ blijft hopen: 'Niet te snel neerleggen bij dingen als je onrecht is aangedaan'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 18:34do 06-08-2020 om 18:34

AZ wacht nog altijd op uitsluitsel van de UEFA over de verdeling van de Europese tickets in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben de hoop op het beste Champions League-ticket zeker nog niet opgegeven, laat trainer Arne Slot weten aan de NOS.

De KNVB schreef Ajax in mei in als nummer één en AZ als nummer twee, maar die keuze moet nog getoetst worden door de UEFA. De Alkmaarders vinden het onterecht dat zij al in de tweede voorronde van de Champions League moeten instromen en menen op basis van het onderling resultaat met de rivaal uit Amsterdam recht te hebben op de eerste plek.

Haast is geboden, want maandag is al de loting voor de tweede voorronde in het miljardenbal. "Het is van alle kanten nog stil bij de UEFA", reageert Slot bij de NOS. "Wij zijn nog in afwachting of er al iets besloten is. Op het moment dat wij definitief iets weten zal de club daarmee naar buiten treden."

Slot snapt de kritiek op AZ niet. "De KNVB heeft een keuze gehad: welk ticket geven we aan wie. Als je het met die keuze oneens bent, mag je daar volgens mij best wat van vinden. Wij hebben op het veld al het mogelijke getracht om zo hoog mogelijk te eindigen. Volgens mij is er niets op tegen om je niet te snel neer te leggen bij dingen als je vindt dat je onrecht is aangedaan."

De selectie van AZ houdt zich verder afzijdig van de hele discussie. "Wij kunnen maar een ding doen en dat is onze voorbereiding afstemmen op 25 of 26 augustus", aldus Slot.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: AZ verdient het directe Champions League-ticket meer dan Ajax

(8159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws